Animalele in engleza (2024)

Un articol dedicat atat celor mici cat si celor mari, despre denumirile animalelor in engleza.

Unele animalte pot inota, altele pot zbura si unele pur si simplu se tarasc. Copii sunt atrasi de animale de la o varsta frageda si invata cat mai multe informatii despre acestea. De la sunetele pe care animalele le scot, pana la ce mananca aceste animale si care sunt domestice si care nu.

Pentru a-i ajuta pe cei mici sa invete despre animale, este extrem de important sa le oferi un reper vizual. Tocmai din acest motiv, am pregatit pentru tine o galerie cu 100 de animale desenate intr-un mod simplu si dragut, care sa fie baza educarii copilului tau.

Animalele in engleza in ordine alfabetica:

Animale in engleza care incep cu litera A!

  • Animalele in engleza (1)
  • Animalele in engleza (2)

Furnicarul este un animal carnivor ce traieste in America Centra si America de sud. Acesta isi primeste numele de animal in engleza de la alimentatia sa, fiind formata preponderent din furnici si termite. Acesta isi foloseste limba lunga pentru a manca furnicile dupa ce le darama musuroiul.

Vulpea Artica este verisoara indepartata a vulpii portocalii din Romania. Traind in zone foarte reci, aceasta are o blana mult mai groasa si de culoare alba, pentru a se putea ascunde in zapada.

Animale in engleza care incep cu litera B!

  • Animalele in engleza (3)
  • Animalele in engleza (4)
  • Animalele in engleza (5)
  • Animalele in engleza (6)
  • Animalele in engleza (7)

Fluturele este o insecta ierbivora. Exista foarte multe specii de fluturi, cu marimi de la cativa centimetri la cateva zeci de centimetri. Cel mai mare fluture din lume se numeste Queen Alexandra Birdwing si poate creste pana la 30 de centimetri latime.

Ursul este un animal omnivor. Acesta mananca carne de la animalele pe care le vaneaza dar si fructe, legume si alte tipuri de plante din mediul sau natural. In Romania, exista Ursul Brun, aproximativ 5.000 de exemplare. Acestia pot atinge pana la 500 de kilograme.

Albina este una dintre cele mai importante vietati de pe glob si poate fi gasita pe aproape fiecare continent de pe glob. Albinele traiesc in stupuri si au o regina al carei rol este sa conduca stupul si sa nasca alte albine. Albinele fac miere si polenizeaza fructe. Fara albine, hrana oamenilor ar fi cu totul diferita.

Bondarul este prezent pe aproape fiecare continent. In prezent, exista peste 400.000 de specii diferite de bondari pe glob. Gargarita, scarabeul si licuriciul fac parte din aceasi familie.

Bizonul, sau varianta romaneasca numita zimbru, este un animal ierbivor de mari dimensiuni. Numarul acestora a scazut odata cu invadarea habitatului lor de catre oameni. In Romania mai exista doar 100 de zimbri in gradini zoologice, in libertate si in rezervatii naturale.

Animale in engleza care incep cu litera C!

  • Animalele in engleza (8)
  • Animalele in engleza (9)
  • Animalele in engleza (10)
  • Animalele in engleza (11)
  • Animalele in engleza (12)
  • Animalele in engleza (13)
  • Animalele in engleza (14)
  • Animalele in engleza (15)

Pisica (cat) este una dintre cele mai cunoscute animale din lume. Termenul de pisica este dat doar felinelor domestice care locuiesc impreuna cu oamenii sau in orasele acestora pe strada. Estimarile arata aproximativ 600 de milioane de pisici la nivel global.

Camila (camile) este un animal ierbivor ce traieste in zonele desertice sau uscate de pe glob. Este extrem de usor de recunoscut datorita celor 2 cocoase de pe spate. Cocoasa nu are apa in interior ci grasime, care poate fi utilizata de catre animal atunci cand resursele sale sunt putine. A nu se confunda cu dromaderul care are o singura cocoasa.

Ghepardul (cheetah) este cel mai rapid animal terestru de pe pamant. Acesta poate alerga cu un maxim de 120 de kilometri pe ora. Ghepardul isi foloseste viteza in sprint-uri ( nu este capabil sa mentina viteza pe distante lungi) pentru a-si prinde prada, fiind un animal carnivor.

Gaina (chicken) este un animal terestru domesticit. Gaina poate zbura pe distante foarte scurte si traieste in stoluri. Este una dintre cele mai numeroase animale domesticite fiind utilizata in hrana umana. In 2018 erau 23.7 miliarde de gaini in toata lumea.

Puma (cougar) este o felina de mari dimensiuni care locuieste in zonele montane. Din pacate, mai exista sub 50,000 de pume la nivel global, numarul lor scade datorita habitatului redus si a braconajului.

Vaca (cow) este un animal de dimensiuni mari, ierbivor, cu 4 stomacuri. Vaca este un animal extrem de important in dieta umana si venerata in anumite culturi ca fiind divina. La nivel global, exista aproximativ 1.5 miliarde de vaci.

Crabul (crab) este un crustaceu (animal cu carapace) care locuieste in apa cat si pe malul acesteia. Exista peste 4.500 specii de crabi. Speciile de crabi variaza in marime si pot ajunge pana la 4 metri latime de la varful unui picior la celalalt. Crabii sunt omnivori.

Crocodilul (crocodile) este unul dintre cele mai vechi specii in viata de pe pamanta. Variante foarte similare cu cele din prezent traiau in vremurile in care Dinozaurii erau prezenti. Pot sa traiasca pana la 100 de ani si sa atinga 4 metri.

Animale in engleza care incep cu litera D!

  • Animalele in engleza (16)
  • Animalele in engleza (17)
  • Animalele in engleza (18)
  • Animalele in engleza (19)

Caprioara (deer) este un animal ierbivor prezent si in Romania. Exista peste 50 de specii diferite de caprioare in lume. Caprioarele din Romania pot ajunge pana la 30 de kilograme si o durata de viata de 12 ani.

Cainele (dog) este cel mai bun prieten al omului si unul dintre cele mai raspandite mamifere din lume, datorita apropierii sale de om. Exista peste 900 de milioane de caini in lume. Atunci cand mangai un caine, creierul tau, dar si al lui, elibereaza oxitocina, hormonul dragostei.

Delfinul (dolphin) este unul dintre cele mai inteligente mamifere din lume. Delfinii traiesc in familii si au structuri sociale complexe. Pot fi antrenati foarte usor si cateva studii sugereaza ca au compasiune pentru animalele care se ineaca, motiv pentru care exista povesti cu delfini care salveaza oameni.

Rata (duck) este un animal atat domestic cat si salbatic. Ratele traiesc pe fiecare continent, inafara de Antartica. Ratele sunt pasari cu afinitate pentru apa, atat dulce cat si sarata si pot inota fara probleme. Ratele sunt omnivore.

Animale in engleza care incep cu litera E!

  • Animalele in engleza (20)
  • Animalele in engleza (21)
  • Animalele in engleza (22)

Vulturul (eagle) este o pasare de prada. Exista peste 50 de specii de vulturi pe glob, majoritatea putand fi gasiti in Africa, Asia si Europa. Doar 2 specii de vulturi pot fi gasiti in America. Vulturii pot zbura cu viteze de pana la 150 de kilometri per ora si pot cara prada cu o greutate maxima de 6kg.

Elefantul (elephant) este unul dintre cele mai inteligente animale de pe glob si cel mai greu animal terestru. Pot atinge inaltimi de 3 metri si pana la 7.000 de kilograme. Trompa elefantului este cea mai importanta caracteristica a sa. Fiind suficient de puternica pentru a scoate un copac din radacini.

Pasarea Emu (emu) este a doua cea mai mare pasare din lume, imediat dupa strut. Poate atinge 2 metri inaltime si traieste pana la 20 de ani. Aceste pasari au 2 seturi de pleoape. Un set pentru clipit si unul pentru a mentine praful inafara ochilor.

Animale in engleza care incep cu litera F!

  • Animalele in engleza (23)
  • Animalele in engleza (24)

Pasarea Flamingo (flamingo) este o specie de pasare iubitoare de apa. Aceste pasari traiesc in grupuri foarte mari si pot atinge varste de pana la 70 de ani. Culoarea lor roz este data de dieta lor si pigmentii prezenti in animalele pe care le mananca. Cu cat un flamingo este mai roz, cu atat este mai respectat in grupul sau, culoarea simbolizand capacitatea sa de a prinde hrana.

Vulpea (fox) este un var nu foarte indepartat al cainelui. Traiesc in medie 5 ani si pot atinge pana la 14 kilograme. Vulpea este un parinte extraordinar in regnul animal. Femela alapteaza puii si are grija de ei in cuib in timp ce masculul aduce hrana pentru familie.

Animale in engleza care incep cu litera G!

  • Animalele in engleza (25)
  • Animalele in engleza (26)
  • Animalele in engleza (27)
  • Animalele in engleza (28)
  • Animalele in engleza (29)

Ursul Panda Gigant ( Giant Panda ) este unul dintre cele mai indragite animale din lume, datorita aspectului sau. Este un ierbivor cu o inaltime de 90 de centimetri, 100 de kilograme si care traieste pana la 20 de ani. Hrana lui principala este bambusul.

Girafa (giraffe) este cel mai inalt animal de pe pamant. Girafa poate ajunge la o inaltime de 6 metri si o greutate de 700 de kilograme. Viteza maxima este de 60 de kilometri pe ora iar lovitura lor cu piciorul este una dintre cele mai puternice din lume, fiind suficient de puternica pentru a ucide un leu daca este aplicata corespunzator.

Capra (goat) este un animal preponderent domestic. Caprele au fost domesticite acum 9.000 de ani si carnea de capra este cea mai consumata carne de animal din lume. Caprele pot sa traiasca pana la 18 ani si isi inteleg propriul nume.

Gorila (gorilla) este o primata cu o inteligenta ridicata. Traieste in grupuri si este un animal omnivor. Gorilele pot invata limbajul semnelor pentru a comunica cu oamenii. ADN-ul gorilelor este similar cu cel al oamenilor in proportie de 98%.

Porcul de Guinea (guinea pig) este un rozator ce poate fi tinut ca animal de companie. Originari din Sud America, nu din Noua Guinee, porcii de guinea sunt animale extrem de sociale. In unele tari, este interzis sa ai un singur purcelus pentru a nu-l lasa singur, singuratatea putand duce la depresie. Porcusorii nu se inteleg cu iepurii si pot sa traiasca pana la 8 ani.

Animale in engleza care incep cu litera H!

  • Animalele in engleza (30)
  • Animalele in engleza (31)
  • Animalele in engleza (32)
  • Animalele in engleza (33)
  • Animalele in engleza (34)

Hamsterul (hamster) este unul rozator de dimensiuni mici si durata de viata scazuta. Hamsterii au fost descoperiti in Siria acum aproximativ 100 de ani, fiind unul dintre cele mai recent domesticite animale. Acestia pot depozita mancare in falci pentru a o transporta.

Ariciul (hedgehog) este un rozator al carui par creste sub forma unor spini. Acesta are intre 5.000 si 7.000 de spini si se poate ascunde intr-o minge atunci cand este amenintat. In aceasta forma, singura metoda prin care poate fi ranit de un alt animal este cand este impins in apa.

Hipopotamul ( Hippopotamus ) este un animal de mari dimensiuni ce poate sa traiasca pana la 50 de ani. In ciuda dimensiunii sale, alearga cu 30 de kilometri la ora pe uscat. Datorita pielii groase si a stratului de grasime, un hipopotam are foarte putini pradatori naturali. Poate sa stea in apa fara sa respire cate 5 minute.

Calul (horse) este unul dintre cele mai utile animale din istoria umana, fiind folosit in agricultura, transporturi si razboi de mii de ani. Odata domesticit, calul a devenit un element crucial in viata de zi cu zi a oamenilor, pana la revolutia industriala si aparitia motoarelor.

Pasarea Colibri (hummingbird) este una dintre cele mai mici pasari din lume. Este singura pasare care poate sa zboare cu spatele sau pe loc. Nu are un simt al mirosului si cate specii de pasare colobri pot poleniza flori asem*nea albinelor.

Animale in engleza care incep cu litera J!

  • Animalele in engleza (35)
  • Animalele in engleza (36)

Meduza (jellyfish) este un animal acvativ fara creier, inima, oase sau ochi. Poate sa ajunga la o marime de 2 m latime si o greutate maxima de 2 kilograme. Daca o meduza este taiata in 2, ambele bucati se vor repara, rezultand in 2 fiinte diferite.

Jaguarul (jaguar) este un animal terestru si a 3-a cea mai mare felina din lume, dupa lei si tigri. Jaguarii sunt inotatori exceptionali si pot manca orice animal din habitatul lor.

Animale in engleza care incep cu litera K!

  • Animalele in engleza (37)
  • Animalele in engleza (38)
  • Animalele in engleza (39)
  • Animalele in engleza (40)

Cangurul (kangaroo) este un animal terestru originar din Australia. Cangurul are marsupiu, un buzunar aflat pe abdomenul acestuia in care isi care puiul pana acesta ajunge la o varsta in care poate sa se apere singur.

Orca (Killer Whale) sau balena ucigasa este un animal acvatic, gasit in principal in zonele foarte reci. Orca face defapt parte din familia delfinilor. Cel mai mare exemplar a ajuns la 9 metri lungime. Balenele ucigase sunt carnivore si manaca pesti, pinguni, foci sau rechini. Vaneaza in grupuri. In salbaticie, nu exista nici o documentare a unei balene ucigase care sa ucida un om. In schimb, au existate mai multe cazuri in captivitate in care balenele si-au atacat si ucis antrenorii, lucru cauzat de stresul captivitatii.

Pasarea Kiwi (kiwi) este un exemplar foarte interesant. Este o pasare mica care nu poate zbura. Penele sunt similare cu blana mamiferelor si are narile la capatul ciocului. Pasarea Kiwi traieste intre 25 si 50 de ani, insa, fiind un animal foarte mic, are un numar foarte mare de pradatori.

Ursi Koala (koala) nu sunt defapt ursi. Ei fac parte din aceasi familie cu a cangurilor. Ursi koala au foarte mare grija de puii lor care traiesc in prima faza in marsupiu si ulterior stau in carca mamei lor. Ursii Koala dorm pana la 18 ore per zi si mananca pana la 1 kilogram de frunze de eucalipt.

Animale in engleza care incep cu litera L!

  • Animalele in engleza (41)
  • Animalele in engleza (42)
  • Animalele in engleza (43)
  • Animalele in engleza (44)
  • Animalele in engleza (45)
  • Animalele in engleza (46)

Gargarita (ladybug) este o insecta din familia bondarilor, care mananca alte insecte daunatoare plantelor. Din acest motiv, sun foarte apreciate in gradinile oamenilor. Media de varsta a unei gargarite este de 1 an.

Lemurii (lemur) sunt mamifere din primate de ordin, impartite in 8 familii si formate din 15 genuri si aproximativ 100 de specii existente. Lemurii sunt nativi doar din insula Madagascar. Cei mai multi lemuri sunt mici, au botul ascutit, ochii mari si o coada lunga. Ei traiesc in principal in copaci si sunt activi noaptea.

Leopardul (leopard) este una dintre cele cinci specii existente din genul Panthera, membru al Felidae. Apare intr-o gama larga in Africa sub-Sahariana, in mici parti din Asia de Vest si Centrala, pe subcontinentul indian din Asia de Sud-Est si de Est. In libertate, traiesc pana la 17 ani si 23 de ani in captivitate.

Leul (lion) este o specie din familia Felidae; este o pisica musculoasa, cu pieptul adanc, cu capul scurt, rotunjit, cu gatul redus si urechile rotunde si cu un capat paros la capatul cozii. Leii sunt singura specie de felina care traieste in grupuri. Femela este cea care vaneaza si are grija de pui. Masculul are rol doar in reproducere si protejarea grupului atunci cand sunt atacati de alti lei, hiene sau alti pradatori.

Lama (llama) este o camelida sud-americana domesticita, folosita pe scara larga ca animal de carne. Llamele sunt animale foarte sociale si traiesc cu altii ca o turma. Lana lor este foarte moale si fara lanolina. Llamele pot invata sarcini simple dupa cateva repetari. Lamele vor „adopta” animale mai mici in grupul lor (capre, oi, catei, etc)

Homarii (lobster) au corpuri lungi, cu cozi musculare, si traiesc in crevasele de pe fundul marii. Trei dintre cele cinci perechi de picioare au gheare, inclusiv prima pereche, care este de obicei mult mai mare decat celelalte. Homarii pot sa traiasca pana la 100 de ani. In trecut Homarii erau considerati hrana saracului. Erau prinsi in numar atat de mare incat erau folositi ca hrana pentru animale sau ca hrana pentru detinuti in inchisori.

Animale in engleza care incep cu litera M!

  • Animalele in engleza (47)
  • Animalele in engleza (48)

Maimuta (monkey) este un nume obisnuit care se poate referi la grupuri sau specii de mamifere. Termenul este aplicat descriptiv pe grupuri de primate, cum ar fi familiile de maimute Lumea Noua si maimutele Lumea Veche. Maimuta Pigmy Marmoset este cea mai mica maimuta din lume si cantareste doar 120 de grame. Maimutele sunt inteligent si pot invata sa foloseasca unelete. In captivitate, exista specii de maimute care au invatat concepte economice si foloseau bani pentru a face comert intre ele.

Soarecele (mouse) este o rozatoare mica, care are in mod caracteristic un bot ascutit, urechi mici rotunjite, o coada solzoasa de lungime a corpului si o rata mare de reproducere. Cea mai cunoscuta specie de soarece este soarecele de casa. Este, de asem*nea, un animal de companie popular. In functie de specie, pot sa traiasca maxim 7 ani si sa atinga o greutate de 19 grame.

Animale in engleza care incep cu litera O!

  • Animalele in engleza (49)
  • Animalele in engleza (50)
  • Animalele in engleza (51)
  • Animalele in engleza (52)
  • Animalele in engleza (53)
  • Animalele in engleza (54)

Caracatitele (octopus) sunt creaturi oceanice renumite pentru faptul ca au opt brate. Au trei inimi si sange albastru, improasca cerneala pentru a descuraja pradatorii si fiind animale fara oase, se pot strecura in (sau in afara) spatiilor stranse. Sunt destul de inteligente si au fost observate folosind instrumente. Caracatitele isi pot schimba culorile pentru a se ascunde mai bine.

Urangutanii (orangutan) sunt maimute cu par rosu care traiesc in padurile tropicale din Sumatra si Borneo din sud-estul Asiei. Aceste mamifere magnifice masoara 1,2 m pana la 1,5 m inaltime si cantaresc pana la 100 kg. Au o extensie a bratului extrem de mare – unii masculi isi pot intinde bratele pe o latime de 2 metri de la un deget la altul.

Strutul (ostrich) este o specie de pasari mari fara zbor, nativa in anumite zone mari din Africa. Este cea mai mare pasare din lume si are 3 stomacuri. Strutii sunt cel mai rapid animal biped din lume, cu o viteza maxima de 70 de kilometri per ora. Oul de strut este cel mai mare ou din lume.

Vidrele (otter) sunt mamifere carnivore din subfamilia Lutrinae. Cele 13 specii de nutre existente, sunt toate semiaquatice, acvatice sau marine, cu diete pe baza de peste si nevertebrate. Vidrele folosesc unelte pentru a sparge carapacea unor animale pe care le mananca. De asem*nea, dorm tinandu-se de mana pentru a nu se separa in timpul somnului si au o piatra preferata.

Bufnitele (owl) sunt pasari enigmatice, misterioase, indragite sau infricosatoare. Cu peste 200 de specii care traiesc pe fiecare continent, cu exceptia Antarcticii, bufnitele au simturi super dezvoltate care le ajuta sa vaneze prada din intreaga lume. Bufintele isi pot intoarce capul la 135 de grade in orice directie si nu fac zgomot atunci cand zboara datorita formei speciale a penelor. Bufnitele isi mananca prada intreaga si vomita resturile.

Stridiile (oyster) sunt mai carnoase in lunile care au „r” in numele lor, acest lucru se datoreaza felului in care mediul inconjurator si temperatura apei afecteaza stridia. Stridiile au capacitatea de a-si schimba sexul. Mancarea a patru stridii pe zi va ofera un aport zilnic complet de cupru, iod, fier, magneziu, mangan, fosfor si zinc.

Animale in engleza care incep cu litera P!

  • Animalele in engleza (55)
  • Animalele in engleza (56)
  • Animalele in engleza (57)
  • Animalele in engleza (58)
  • Animalele in engleza (59)
  • Animalele in engleza (60)
  • Animalele in engleza (61)
  • Animalele in engleza (62)
  • Animalele in engleza (63)
  • Animalele in engleza (64)
  • Animalele in engleza (65)
  • Animalele in engleza (66)

Pantera (panther) este o varianta neagra a leopardului sau jaguarului, facand parte din aceasi familie. Panterele sunt extrem de eficiente atat in apa cat si pe uscat, sau in copaci. Panterele sar adesea pe prada lor din copaci.

Paunii (peaco*ck) sunt printre cele mai fascinante si frumoase creaturi de pe pamant, dar exista atat de multe lucruri pe care nu reusim sa le dam seama despre aceste pasari care iti taie rasuflarea. In captivitate, paunii traiesc pana la 50 de ani si 20 de ani in strainatate. Paunii pot zbura ca orice alta pasare in ciuda marimii lor.

Pinguinii (penguin) sunt pasari ce nu pot zbura. In timp ce alte pasari au aripi pentru zbor, pinguinii au adaptat aripile pe post de inotatoare pentru a-i ajuta sa inoate in apa. Majoritatea pinguinilor traiesc in emisfera sudica. Pinguinul de Galapagos este singura specie de pinguin care se aventureaza la nord de ecuator in salbaticie.

Cand va ganditi la porci (pigs), va ganditi la purcelul cu coada incovoiata sau la scroafa grasa care se intinde intr-o balta de namol de porc? Poate cand te gandesti la porci, te gandesti la sorici. Totusi, porcul este primul animal domesticit acum aproape 6.000 de ani. Porcii au fost folositi in razboaie, elefantii fiind extrem de speriati de sunetele scoase de porci.

Porumbeii (pigeons) sunt deseori descrisi drept „sobolani cu aripi” (o fraza popularizata de filmul Memories Stardust). Porumbeii inteleg conceptele precum spatiul si timpul si isi gasesc cuibul indiferent de pozitia lor geografica, motiv pentru care erau folositi in rolul de porumbei voiajori.

Ornitorincul (platypus) este un mamifer semiacuativ care se reproduce prin oua. Este singurul animal de acest gen. Ornitorincul nu are stomac si nici dinti, astfel, foloseste pietris pentru a zdrobii mancarea in cioc. De asem*nea, masculii au un tep veninos pe picior. Prima oara cand a fost descoperit, cercetatorii credeau ca ornitorincul este o gluma proasta.

Ursul polar (polar baear) este un urs hipercarnivor a carui raza nativa se afla in mare parte in Cercul Arctic, cuprinzand Oceanul Arctic, marile inconjuratoare si masele de teren inconjuratoare. Este un urs mare, aproximativ aceeasi dimensiune cu ursul omnivor Kodiak. Pot cantarii pana la 600 de kilograme. Ursii polari sunt defapt negri, iar blana lor este transparenta.

Porcii spinosi (porcupines) sunt rozatoare mari, cu straturi de spini ascutiti care ii protejeaza impotriva pradatorilor. Unele porci spinosi au peste 30.000 de spini pe corpul lor. Spinii nu pot fi aruncati, dar vor fi eliberati cu usurinta atunci cand pradatorii vor incerca sa atace porcul spinos. Tepii pierduti sunt inlocuiti foarte usor.

Denumirea de crevete (prawn) este folosita pentru peste 2.000 de specii de crustacee cu 10 picioare. Avand o varietate atat de mare specii, felul in care arata este extrem de diferit. Pot avea intre 4 si 20 de centimetri si traiesc intre 1 si 7 ani. In captivitate, exista specii care traiesc pana la 20 de ani. Femela poate depunde intre 1.500 si 14.000 de oua odata.

Calugarita (praying mantis) isi primeste numele datorita picioarele lor proeminente din fata, care se impletesc intr-un gest ce sugereaza un act de devotament. Calugarita mananca doar insecte vii si corpul lor imita mediul inconjurator. Vaneaza animale de dimensiuni mici, de la insecte pana la broaste si soparle sau chiar pasari. Femelele deseori isi mananca partenerii in timpul procesului de reproducere.

Pestele balon (puffer fish) este o vietate acvatica, plina de tepi care se poate umfla ca un balon atunci cand simte pericolul, pentru a descuraja pradatorii. Pestele balon este toxic, insa, considerat o delicatesa. Doar un numar foarte restrans de bucatari pot sa gateasca pestele balon intr-un mod care reduce efectele toxinei. In medie, 6 oameni mor anual de la peste balon pregatit necorespunzator.

Pitonii (pythons) sunt animale cu sange rece, dar care isi pot creste temperatura corpului prin statul la soare. Una dintre cele mai longevive specii de pitoni cunoscute este Pitonul reticulat, care poate atinge 10 metri lungime. Majoritatea serpilor cantaresc intre 260-300 de kilograme. Pitoni se poate deplasa cu o mila pe ora pe terenul plat.

Animale in engleza care incep cu litera R

  • Animalele in engleza (67)
  • Animalele in engleza (68)
  • Animalele in engleza (69)
  • Animalele in engleza (70)
  • Animalele in engleza (71)
  • Animalele in engleza (72)

Ursii panda rosii (red panda) sunt extrem de teritoriali si traiesc o existenta solitara, cu exceptia perioadei de imperechere. Recunoscuti instantaneu prin coloritul lor rosu (si fata draguta), cozile lungi stufoase (si fata draguta) si trasaturile asemanatoare cu racoonul. Sunt alpinisti excelenti si sunt capabili sa coboare dintr-un copac cu capul in jos. Exista mai putin de 10.000 de exemplare pe glob.

Sobolanii (rat) sunt animale extrem de sociale si afectuoase. Ei se bucura de compania altor sobolani sau in cazul sobolanilor domesticiti a altor oameni. Sobolanii au grija de membri bolnavi sau raniti ai grupului lor. De asem*nea, sunt prada presiunii sociale, daca vad un ca mai multi membri ai grupului desfasoara o activitate, o vor copia, chiar daca nu este sanatos pentru ei.

Ratonii (racoon) sunt creaturi rotunde, confuze, cu cozi stufoase si o masca neagra de blana care le acopera zona ochilor. Aceste animale pot au aspectul unor hoti, datorita petelor negre din jurul ochilor. Ratonii isi spala mancarea inainte sa o manance. In libertate traiesc in medie 5 ani si 20 in captivitate.

Iepurii (rabbit) sunt mai mult decat rozatori draguti cu dragoste pentru morcovi. Ei pot sapa tuneluri sofisticate, pot creste cu o greutate mai mare de 20 de kilograme si traiesc pana la maxim 10 ani, in functie de specie.

Renii (reindeer) trag sania lui Mos Craciun, au nasurile rosii si zboara. Okay, ultimele 2 caracteristici nu sunt inca dovedite stiintific. Renii traiesc in grupuri si sunt perfect adaptati pentru frig. Nasul lor incalzeste aerul inainte sa ajunga in plamani si copitele lor isi modifica marimea in functie de temperatura.

Exista 5 specii de rinoceri (rhinoceros) pe glob cu o greutate intre 500 si 2500 de kilograme. In ciuda greutatii si a lungimii (pana la 4 metri in unele cazuri) rinocerii ating viteze de de 55 de kilometri la ora. Din pacate, estimarile arata ca mai exista doar 29.000 de rinoceri pe glob, din cauza braconajului.

Animale in engleza care incep cu litera S!

  • Animalele in engleza (73)
  • Animalele in engleza (74)
  • Animalele in engleza (75)
  • Animalele in engleza (76)
  • Animalele in engleza (77)
  • Animalele in engleza (78)
  • Animalele in engleza (79)
  • Animalele in engleza (80)
  • Animalele in engleza (81)
  • Animalele in engleza (82)
  • Animalele in engleza (83)
  • Animalele in engleza (84)
  • Animalele in engleza (85)
  • Animalele in engleza (86)
  • Animalele in engleza (87)
  • Animalele in engleza (88)
  • Animalele in engleza (89)

Somonul (salmon) este denumirea obisnuita pentru mai multe specii de pesti in forma de raza din familia Salmonidae. Somonii se nasc in apa dulce, migreaza spre mari si oceane si se intorc sa se imperecheze in ape dulci. Toti somonii de Atlantic vanduti in Statele Unite sunt crescuti in crescatorii.

Calutul de mare (sea horse) este un peste de apa sarata cunoscut pentru relatiile sale de lunga durata. Calutii de mare prefera sa inoate in perechi tinandu-se de coada. Au un singur partener toata viata si masculul este cel care naste puii.

Focile (seal) isi petrec o mare parte din viata in apa, dar se imperecheaza, dau nastere bebelusilor si au grija de ei pe tarm. Blana groasa si grasimea ofera protectie impotriva temperaturilor de inghet. Cand sunt pe pamant, traiesc in colonii uriase cu peste mii de foci. Focile produc lapte cu 50% grasimi.

Majoritatea rechinilor (shark) nu dorm niciodata, deoarece trebuie sa pompeze constant apa prin gura peste branhii lor pentru a respira sau vor muri. Rechinii au un simt uimitor de auz. Ei pot auzi prada de pana la 3000 de metri distanta. Urechile lor sunt de fapt localizate in interiorul capului.

Cu peste 1 miliard de exemplare in lume, oaia (sheep) este unul dintre cele mai numeroase specii de animale domesticite. Lana unei oi creste constant, fara sa se opreasca. Masculii poarta denumirea de berbeci. Oile pot sa recunoasca fata a 50 de alte oi, insa, odata tunse, nu se mai recunosc una pe cealalta pana nu le creste iar lana.

Cea mai comuna si recunoscuta specie de sconcs (skunk) din America de Nord este cea cu dungi, a carei specie se extinde din jumatatea de sud a Canadei pana in partea de nord a Mexicului, acoperind cea mai mare parte a Statelor Unite continentale. Spray-ul urat mirositor al sconcsului poate fi improscat pana la 10 metri si este extrem de inflamabil.

Lenesii (sloth) sunt mamifere adorabile, cu miscare lenta, native din America Centrala si de Sud. Sunt mamifere solitare care ofera un habitat pentru o multitudine de alte organisme. In blana unui lenes pot fi prezente molii, gandaci, gandaci, ciuperci si alge? Lenesii dorm 10 ore pe zi si isi fac nevoile odata pe saptamana.

Melcii (snail) sunt gastropode cu carapace prezenti pe uscat si apa dulce sau sarata. In functie de habitatul lor, pot avea plamani sau branhii. Melcul African gigant poate sa cantareasca pana la 1 kilogram si sa atinga o lungime de 38 de centimetri. Exista si o specie de melci marini , Syrinx aruanus , care pot ajunge pana la 90 de centimetri si 18 kilograme.

Serpii (snakes) sunt reptile carnivore, alungite, fara lejer, din subordinea Serpentes. Serpii nu au pleoape si nu isi pot mesteca mancarea. Din acest motiv, isi inghit hrana cu totul si mandibula lor se poate desprinde pentru a permite inghitirea unei prazi mai mari decat capul lor. Exista peste 3.000 de specii de serpi.

Paianjenii (spider) sunt artropode cu opt picioare si colti capabili sa injecteze venin. Ei sunt cel mai mare ordin de arahnide si ocupa locul sapte in diversitatea totala a speciilor dintre toate ordinele organismelor. Exista peste 40.000 de specii de paianjeni pe glob si doar cateva sunt periculoase pentru oameni. Exista paianjeni suficient de mari incat sa vaneze pasari, lilieci sau reptile. Frica de paianjeni se numeste arahnofobie.

Calamarul (squid) este un animal acvatic cu 8 brate si 2 tentacule cu ventuze. Are 3 inimi si este un animal pradator. Exista peste 500 de specii de calamari, cu o dimensiune ce variaza intre cativa centimetri si 12 metri in cazul calamarului gigant. Calamarul gigant este sursa de inspiratie a Kraken-ului.

Veveritele (squirrel) sunt membri ai familiei Sciuridae, o familie care include rozatoare de dimensiuni mici sau medii. Veveritele isi fac provizii pentru iarna si ascund mancarea in pamant sau in scorburi, pierd insa pana la 25% din mancare in fata altor animale. Dintii unei veverite nu se opresc niciodata din crescut. Daca isi dau seama ca sunt urmarite de animale care doresc sa le fure mancaream, se vor preface ca si-au ingropat mancarea pentru a deruta hotul.

Steaua de mare (starfish) este un animale fara sange sau creier. Steaua de mare isi mananca hrana invers, in loc sa inghita mancarea, isi scoate stomacul afara pentru a digera hrana si il trag inapoi dupa ce au terminat. Isi pot regenera toate membrele, dar este un proces de durata.

Pisica de mare (stingray) este o vietate marina apropiata ca specie de rechini. Nu au oase, ci un schelet format din cartilaje, similare cu ce avem in nas sau urechi. Pot ajunge pana la 1600 de kilograme in functie de specie. Au un tep cu venin in varful cozii. Nu isi folosesc ochii pentru a vana, in schimb, pot sa simta electricitatea pe care o emite orice finta vie.

Veverita marsupiala (sugar glider) este o ruda mai indepartata a ursului Koala sau Kangurului, fiind un animal cu marsupiu. Poate sa planeze zeci de metri si este inebunita dupa zahar. Veverita marsupiala traieste pana la 9 ani si intra intr-o stare similara depresiei in apropierea mortii.

Lebada (swan) este o pasare iubitoare de apa. Lebada poate sa zboare cu 60 de kilometri la ora si are peste 25.000 de pene pe corp. Lebedele se imperecheaza pe viata si au mare grija de puii lor.

Scorpionii (scorpion) sunt arahnide pradatoare de ordinul Scorpioni. Au opt picioare si sunt recunoscuti cu usurinta dupa clesti si coada ingusta cu un spin veninos in varf. Scorpionii variaza in lungimi intre 0.09 centimetri si 20 de centimetri. Scorpionul poate sa supravietuiasca intre 6 si 12 luni fara sa manance dupa o masa copioasa.

Animale in engleza care incep cu litera T!

  • Animalele in engleza (90)
  • Animalele in engleza (91)
  • Animalele in engleza (92)
  • Animalele in engleza (93)

Tigrul (tiger) este cea mai mare specie dintre Felidae si clasificata in genul Panthera. Este foarte recunoscut pentru dungile sale verticale intunecate pe blana de culoare maro portocaliu, cu partea inferioara mai deschisa. Poata sa atinga 3 metri lungime si 300 de kilograme. Tigri traiesc in medie 25 de ani in salbaticie.

Testoasele de uscat (tortoise) sunt specii de reptile din familia Testudinidae din ordinul Testudines. Ele se deosebesc in mod deosebit de alte testoase prin faptul ca sunt fiinte terestre, in timp ce multe alte specii de testoase sunt cel putin partial acvatice. In functie de specie, pot sa traiasca pana la 100 de ani si ating 45 de kilograme.

Tucanii (toucan) sunt renumiti pentru ciocul mare si colorat. La 20 cm, au cel mai lung cioc al oricarei pasari din lume in raport cu dimensiunea corpului lor de 63,5 cm. In ciuda dimensiunii sale, ciocul de tucan este foarte usoara, deoarece este facut din keratina (ca parul uman) intr-o structura asemanatoare cu fa*gurele. Isi pot modifica temperatura corpului pompand mai mult sange in cioc. Cand le este frig, dorm cu ciocul sub corp.

Testoasele acvatice (turtle) sunt reptile de ordinul Testudine caracterizate printr-o cochilie ososa sau cartilaginoasa special dezvoltata din coaste si care actioneaza ca un scut. Testoasele exista de peste 215 milioane de ani pe pamant. Isi pot ascunde membrele in interiorul carapacei si pot ajunge pana la 900 de kilograme. In unele specii, temperatura din jurul oului dicteaza sexul noului pui.

Animale in engleza care incep cu litera W!

  • Animalele in engleza (94)
  • Animalele in engleza (95)
  • Animalele in engleza (96)

Morsa (walrus) este singurul animal din propria specie. Morsele pot atinge 1000 de kilograme si 3.6 metri lungime. Traiesc in grupuri foarte mari dominate de masculi alfa. Masculul cu cei mai mari colti este cel mai impozant. Morsele au un strat de 15 cm de grasime care le protejeaza de rani si de frig.

Balena (whale) este un mamifer marin si cel mai mare animal din lume in prezent. Poate atinge 150.000 de kilograme si 27 de metri lungime. Unele specii pot sa traiasca si 200 de ani. Datorita marimii balenele sunt aproape imune la cancer. Mai exact, raportat la numarul de celul din corp, cancerul este aproape infim si nu apuca sa raneasca animalul.

Lupul (wolf), este cel mai mare membru al familiei Canidae originar din Eurasia si America de Nord. Pot atinge pana la 80 de kilograme si o inaltime de 80 de centimetri. Alearga cu 50 de kilometri la ora, traiesc in haite si traiesc in medie 7 ani in salbaticie.

Animale in engleza care incep cu litera Y!

  • Animalele in engleza (97)

Iacul (yak) este un animal mare. Iacii domesticiti sunt mai mici decat tipul salbatic. In medie, iacul masculin salbatic poate atinge inaltimea de 2 metri la umar si cantareste 1000 de kilograme. Iacii traiesc in grupuri ce pot atinge cateva sute de exemplare. Cand este frig, dorm impreuna, cat mai apropiati unul de celalalt. Iaci sunt extrem de prietenosi si sunt foarte putine cazuri in care un iac a atacat un om.

Animale in engleza care incep cu litera Z!

  • Animalele in engleza (98)

Zebrele sunt animale din aceasi familie cu magarii si caii. Pot atinge 300 de kilograme si 2.7 metri lungime. Traiesc in grupuri foarte mari. Motivul din spatele coloritului in dungi nu a fost inca bine definit, insa poate ajuta la derutarea pradatorilor sau combaterea caldurii. Dungile de pe corpul unei zebre poate fi scanat asem*nea unui cod de bare. Astfel, cercetatorii pot afla foarte usor daca au mai intalnit sau nu un individ.

Animalele in engleza (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6193

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.