Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (2024)

Există o mare varietate de animale, atât sălbatice cât și domestice, numirea lor pe toate ar fi o sarcină grea și foarte complexă, de aceea astăzi vom face cunoștință cu animalele cu L. Există o mare varietate de specii care au „L” ca prima literă.” și aici veți afla ce sunt acestea și unele dintre cele mai cunoscute caracteristici ale lor.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (1)

Lista animalelor cu L

Există jocuri în care ni se cere numele animale care încep cu L, uneori, din cauza presiunii timpului și a vitezei, uităm denumirile acestora. De aceea, această listă ar putea fi utilă în viitor, fie că este vorba de răspunsuri rapide într-un joc cu prietenii și familia, fie pentru școală. Așa că acordați o atenție deosebită și cunoașteți principalele informații despre acestea, nu veți uita niciodată a animal cu L:

șopârlă

Acestea sunt animale care se hrănesc de obicei cu insecte și rozătoare, totuși, unele dintre ele pot avea ouă sau plante ca fel de mâncare principală. Există o singură specie de șopârlă care este otrăvitoare. Unele dintre speciile de șopârle, atunci când sunt în pericol sau sunt capturate, își pot scăpa coada pentru a scăpa.

Dimensiunea corpului lor poate varia in functie de specie, poate varia de la 2 sau 3 centimetri pe care ii au unii geco, pana la a depasi 3 metri lungime pe care o au dragonii de Komodo.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (2)

lamprede

Aceste animale au o asemănare fizică cu anghila de mare, deoarece aspectul lor este asemănător cu cel al unui cilindru, le lipsesc solzi și, în plus, textura lor seamănă cu cea a jeleului.

Gura acestui animal pare a fi un fraier care este folosit pentru a adera de prada sa. Au un număr mare de dinți și o limbă care este capabilă să rupă pielea alimentelor lor.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (3)

lăcustă (insectă)

Acest animal se găsește mai ales în Europa, Asia, Africa și Australia. Sunt considerați un dăunător, mai ales în zona agriculturii.

Când călătoresc, se pot vedea un număr mare dintre ei, se pare că cerul a fost acoperit de aceste insecte.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (4)

homar (marin)

Acest animal marin trăiește în esență ascuns printre stâncile mării. Este considerat un animal nocturn, deoarece de obicei își vânează prada noaptea.

Hrana lor principală sunt animale mici, crustacee, viermi și chiar alte animale care sunt deja moarte. Când sosește lumina zilei, homarii se ascund printre poieni sau corali în care trăiesc de obicei.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (5)

Bufniţă

Această pasăre este una dintre tipuri de păsări care pot fi găsite aproape oriunde pe glob, răspândirea lor este largă și o mare varietate a acestor păsări poate fi găsită.

Singurele locuri în care nu veți găsi aceste animale sunt în zonele în care frigul este extrem sau în deșerturi, deoarece nu pot trăi în condiții meteorologice atât de extreme.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (6)

lemino

Faceți parte din grupul rozătoarelor, locurile lor de origine sunt reci și umede. În cea mai mare parte, pot fi găsite în partea de nord a planetei, deoarece aceste locuri au clima potrivită pentru a trăi.

Trăiesc în vizuini unde își construiesc cuiburile, aceste locuri pot servi drept refugiu și ca loc de depozitare în care vor păstra hrana rămasă. Hrana lor se bazează în principal pe fructe, diferite tipuri de frunze și tuberculi.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (7)

Lemur

Acestea sunt animale care provin doar din insula Madagascar și din micile insule care o înconjoară. Numele acestor animale se referă la spectrele romane care au fost cunoscute sub numele de „lemuri” în mitologie, asta pentru că sunetele lor pot fi foarte puternice și seamănă cu vaiete fantomatice.

Majoritatea acestor animale sunt nocturne și au caracteristici fizice care le deosebesc de alte primate.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (8)

Leu de mare

Leii de mare sunt confundați constant cu focile datorită asemănării lor fizice, totuși au unele diferențe, una dintre cele mai notabile este că au capacitatea de a merge fără probleme pe suprafața nisipoasă a litoralului mării, acest lucru trebuie Datorită poziției de aripioarele lor, care sunt mai înainte decât cea a focilor, acest lucru le face mai practice pentru mers, cu toate acestea, sunt animale care funcționează mai bine în apă.

Leon

Unul dintre cele mai cunoscute animale din lume, aparținând grupului felinelor, sunt mamifere a căror dietă constă în principal din carne. Ei trăiesc în turme, unde puteți vedea mai multe femele decât masculi. În prezent, aceste animale trăiesc într-un mod foarte dispers, deoarece din ce în ce mai puțini lei sunt văzuți.

În mod normal, ei pot fi văzuți trăind în locuri în care există copaci sau tufișuri care servesc drept umbră, totuși, sunt considerați și parte a Animale din deșert.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (9)

leopard

Aceasta este o altă felină complet carnivoră. Sunt mamifere cărora le place să doarmă în timpul zilei și devin active după apusul soarelui. Aceste pisici sunt foarte bune la catarare, motiv pentru care pot fi adesea gasite odihnindu-se in varful unui copac unde se catara si in prada pentru a o tine departe de alti pradatori.

Leoparzii pot fi distinși cu ușurință de jaguari datorită diferențelor de mărime și a petelor de pe cozile lor.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (10)

libelule

Sunt insecte zburătoare care pot fi găsite cocoțate pe diferite suprafețe în timp ce sunt aproape de apă, fie în lacuri, râuri sau lagune. Sursa lor de hrană sunt alte insecte mai mici.

Masculii pot fi diferențiați de femele, deoarece, în timp ce acestea din urmă au o varietate de tonuri maro cu pigmentări diferite în zona abdominală, masculii au tonuri albăstrui.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (11)

iepure de câmp

Acest mamifer face parte din grupul familiei de iepuri. Se găsesc mai ales în zonele în care se lucrează constant agricultura, câmpiile fiind una dintre zonele preferate de locuit precum și în zonele împădurite sau muntoase.

Au urechi lungi și picioare musculoase pe care le folosesc pentru a alerga sau să sară. Femelele ies în evidență cu ușurință deoarece sunt de obicei mai mari și cântăresc mai mult decât masculii.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (12)

Lynx

Feline carnivore care trăiesc mai ales în zonele arctice ale planetei. Caracteristicile sale cele mai izbitoare sunt că are o coadă destul de scurtă care nu depășește 5 sau 6 centimetri și o acumulare de păr pe obraji care seamănă cu o barbă sau coama mică.

În plus, are urechi distinctive și mari care îi îmbunătățesc simțul auzului și care au niște fire de păr negre pe vârfuri. Au niște linii scurte și pete pe tot corpul care îi fac să arate foarte frumos și îi ajută să se camufleze.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (13)

Lamă

Acesta este un mamifer andin care se află pe lista animalelor domestice. În cadrul culturii Inca, aceste animale sunt venerate și pot fi chiar găsite ștampilate pe ceramică, țesături și pereți aparținând poporului lor.

Au fost folosiți ca animale de vârstă de mulți ani, în plus sunt comercializați și pentru carnea și lâna lor. Acesta din urmă este foarte popular în acele zone reci din Anzi sau în timpul sezonului de iarnă al locului sau al împrejurimilor sale.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (14)

Lup

Acesta este un prădător carnivor care aparține grupului canin, împărțind o parte din ADN-ul său cu rudele apropiate, câinii domestici. Deși această specie de animal nu este oficial în pericol de dispariție, în multe locuri acești lupi s-au diminuat considerabil ca număr.

Această specie poate fi întâlnită în diverse locuri de pe planetă deoarece au o facilitate enormă de a se adapta mediului înconjurător, asta înseamnă că pot trăi oriunde doresc fără probleme.

Sunt considerați o amenințare de către fermieri și fermieri, deoarece lupii își mănâncă uneori efectivele sau animalele de fermă atunci când hrana este rară.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (15)

Viermi

Aceste animale pot fi acvatice sau terestre. Pot măsura până la 30 de centimetri lungime și au un aspect alungit, circular și uneori plat. Sunt ființe care respiră prin piele și nu au picioare. Ei trăiesc în gropi pe care le sapă în pământ și sunt considerați animale nocturne.

Se împerechează în anotimpurile ploioase, unde condensul și căldura mediului sunt mari. Sunt ființe hermafrodite, asta înseamnă că au organe de reproducere atât ale femelelor, cât și ale masculilor, astfel încât se pot împerechea fără distincții de gen.

Papagal

Una dintre cele mai faimoase păsări din lume. Se caracterizează prin faptul că sunt foarte amuzanți și energici. Au un penaj frumos cu o varietate de culori, are ciocul destul de puternic și ascuțit precum și unghiile. Papagalii își folosesc picioarele pentru a-și putea apuca mâncarea sau obiectele pe care doresc să le aibă în apropiere, precum și pentru a se putea cocoța pe diverse ramuri sau suprafețe.

Sunt faimoși deoarece sunt considerați singurul animal din lume care poate vorbi, deoarece capacitatea lor vocală le permite să imite sunetele umane, făcându-vă să ne copiați cuvintele și să le repetați.

Sunt considerate animale de companie de către cei care le pot păstra pe plan intern, cu toate acestea, încă fac parte din lista păsărilor sălbatice.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (16)

Licurici

Acestea sunt insecte foarte deosebite care nu pot fi văzute nicăieri în lume.Caracteristica lor principală este capacitatea de a-și ilumina spatele, din acest motiv sunt cunoscute de unii ca „bungăci ușoare”.

Ele pot fi observate mai ales in timpul anotimpurilor de vara, dar numai in acele locuri in care iluminarea este slaba deoarece doar asa pot fi vazute datorita luminii pe care o emit. Aripile lor sunt mici, din acest motiv nu zboară de obicei pe distanțe lungi sau pe perioade lungi de timp.

Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (17)


Animale care încep cu litera „L” ▷➡️ Postposmo (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6175

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.