Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (2024)

Animalele care încep cu litera Z sunt specii care, în mod normal, nu întâmpină dificultăți în a se adapta la medii diferite cu care nu sunt obișnuite.

Datorită acestei caracteristici, nu este dificil să găsim animale cu litera Z în diferite părți ale Braziliei sau în alte țări, cu caracteristici foarte diferite unele de altele.

Acest lucru face ca aprecierea acestor specii de animale, care au o frumusețe foarte specială, să fie accesibilă și plăcută, deoarece majoritatea au o natură docilă.

Așadar, pentru a afla ce animale încep cu litera Z, continuați să citiți.

1 - Zabelê

Zabelê este o pasăre de origine braziliană, întâlnită de obicei în pădurile din statul Minas Gerais și în nord-estul Braziliei. În timpul sezonului de împerechere, femelele se adună de obicei în grupuri.

Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (1)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (2)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (3)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (4)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (5)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (6)

În fiecare cuib, depun doar două-trei ouă. Cântecul lor este ascuțit și puternic. Masculii emit de obicei un strigăt scurt pentru a-i provoca și avertiza pe ceilalți masculi. Dieta lor include în principal fructe, semințe și insecte.

Caracteristicile sale:

  • Corpul său măsoară între 33 și 36 de centimetri;
  • Ouăle lor au o nuanță de verde acvatic;
  • Corpul său este gri-albăstrui, cu linii roșu-cupru pe partea inferioară a spatelui, iar burta și gâtul sunt portocalii.

2 - Picarel chinezesc

Cocostârcul chinezesc este o pasăre care se găsește în mod obișnuit în Asia de Est. De obicei, nu își face multe apariții. Coboară la sol doar pentru a se hrăni cu fructe și în căutare de insecte.

Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (7) China Swabber

Trăiesc împreună în grupuri mici, dar pot fi văzute și în perechi. Sezonul de reproducere are loc în prima jumătate a fiecărui an, între lunile mai și iulie. Femela poate depune între două și cinci ouă.

Caracteristicile sale:

  • Penaj brun-roșcat
  • Contur alb în jurul ochilor, care se extinde până la ceafă
  • Corpul său are o lungime de 21 până la 25 de centimetri
  • Ouă de culoare gri-albastru

3 - Păsărar comun

Păsărarul comun este o specie care provine din nordul și centrul Europei și care, de obicei, locuiește în zone mlăștinoase și lacuri, nu foarte adânci, cu o adâncime medie de un metru, în mod normal.

Masculii și femelele prezintă unele diferențe în ceea ce privește caracteristicile fizice, în timp ce dieta lor se bazează pe plante acvatice, moluște, insecte și pești mici. report this ad

Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (8)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (9)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (10)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (11)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (12)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (13)

Zarro-comum este o specie care, din cauza habitatului său natural, devine o pradă ușoară pentru vânători, ceea ce determină o scădere a populației sale, făcându-l astfel foarte vulnerabil, pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii și a Resurselor Naturale (IUCN).

Caracteristicile sale:

  • Lungimea corpului variază între 42 și 49 de centimetri
  • Anvergura aripilor măsoară între 67 și 75 de centimetri
  • Greutatea sa variază între 770 și 970 de grame
  • Masculul are capul și gâtul roșii, penajul dorsal gri și pieptul negru.
  • Femela are capul și corpul maro și o bandă gri îngustă.

4 - Zebră

Zebrele fac parte din grupul mamiferelor, aceeași familie cu cea a cailor. Acest grup de ecvidee este de obicei originar din Africa Centrală și de Sud.

Foarte cunoscută pentru dungile negre verticale, această specie trăiește atât în grupuri mici, cât și în grupuri mari. În prezent, există trei grupuri înregistrate de zebre: Zebra de câmpie, Zebra lui Grevy și Zebra de munte.

Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (14) Zebra

Zebrele sunt animale erbivore, care se hrănesc din pajiștile din savana africană. Masculii sunt de obicei mai mari decât femelele.

Caracteristicile sale:

  • Greutatea sa variază între 270 și 450 kg
  • Are dungi negre
  • Lungimea sa poate varia între 2 și 2,6 metri.

5 - Zebu

Zebu se găsește în mod normal în India. Un animal care se adaptează cu ușurință la orice mediu, cu o rezistență fizică relevantă, și care a devenit o țintă în mai multe țări, pentru a fi folosit ca obiect de reproducere prin încrucișare.

Corpul său prezintă o cocoașă mare în care își rezervă substanțele nutritive. Maturitatea sexuală este trezită începând cu vârsta de 44 de luni.

Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (15)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (16)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (17)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (18)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (19)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (20)

Printre rasele considerate pure și așa-numitele rase neo-zebu, această specie, Zebu, joacă un rol important în economia țărilor producătoare de carne de vită și lapte. Aici, în Brazilia, Zebu a fost introdusă la mijlocul secolului al XIX-lea.

Vezi si: Top 10 cele mai bune aparate foto pentru înregistrarea video: Nikon, Canon și altele!

Caracteristicile sale:

  • Acesta măsoară aproximativ 1,6 metri lungime
  • Greutatea sa variază de la 430 kg la 1,1 tone.
  • Corpul său este negru în zona capului și a cozii, iar burta și picioarele sunt albe.

6 - Zidedê

Zidedê este originar din statul brazilian Bahia și se găsește, de asem*nea, în unele regiuni din orașul Santa Catarina. Este o specie căreia îi plac zonele de mare altitudine, păduri care pot ajunge până la 1.250 de metri altitudine. Dieta sa include insecte mici și păianjeni.

Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (21) Zidedê

Caracteristicile sale:

  • Acesta măsoară aproximativ 10 centimetri lungime
  • Are penajul gri și negru pe cap și coadă, aripile portocalii și burta galbenă.
  • Ciocul de mărime medie, cenușiu

7 - Zidedê-do-Nordeste

Specia Zidedê-do-Nordeste este originară din pădurea atlantică din Alagoas și Pernambuco. Locuiește în zonele cu vegetație târzie, la o altitudine cuprinsă între 300 și 700 m. Fiind o pasăre, se hrănește în principal cu fructe, semințe și insecte mici.

Sezonul de reproducere este din martie până în octombrie, astfel încât această specie poate fi găsită nu numai în prima jumătate a anului, ci și în a doua jumătate a fiecărui an.

Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (22)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (23)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (24)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (25)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (26)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (27)

Din nefericire, acest lucru nu împiedică vânătoarea acestor animale, care se încadrează în statutul de conservare "în pericol critic de dispariție" al IUCN.

Caracteristicile sale:

  • Are un penaj gri deschis, cu aripi negre și albe și burta albă.
  • Ciocul scurt, cenușiu

8 - Zidedê-da-Asa-Cinza

Habitatul natural al Zidedê-da-Asa-Cinza se găsește în nordul Braziliei, mai precis în statul Amazonas și în regiunile Pará și Amapá.

Vezi si: Golden Retriever Date tehnice: Greutate, înălțime și mărime

Există unele diferențe fizice între masculii și femelele acestei specii.

Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (28) Zidedê-da-Asa-Cinza

Caracteristicile sale:

  • Masculul are gâtul și coroana negre. Spatele este gri și brun-roșcat. Pieptul și burta sunt de culoare deschisă, iar coada și aripile sunt gri-închis.
  • Femela este mai deschisă la culoare, cu o coroană maronie și o burtă gri-maronie.
  • Acesta măsoară aproximativ 10 centimetri
  • Cântărește aproximativ 7 grame

9 - Ciocănitoarea cu cioc roșu

Clopoțelul cu cioc roșu este o pasăre care locuiește în zonele africane cu climă tropicală. Această specie se găsește în pădurile din zonele suburbane ale Africii. Trăiește în grupuri de maximum 12 păsări, cu o singură pereche reproducătoare pe grup.

În mod normal, femela reproducătoare a grupului depune cel mult patru ouă, iar incubația acestora durează aproximativ 18 zile. După ce aceste ouă eclozează, restul grupului asigură hrana atât pentru femelă, cât și pentru puii ei.

Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (29)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (30)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (31)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (32)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (33)Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (34)

Caracteristicile sale

  • Acesta măsoară până la 44 de centimetri lungime
  • Penajul său este verde închis metalic; spatele este purpuriu, iar coada lungă și purpurie în formă de diamant.
  • Aripile au marcaje albe
  • Ciocul este mare, roșu și curbat.

10 - Zorrilho

Zorrilho face parte din grupul mamiferelor, de asem*nea carnivore, aparținând familiei Mephitidae. Habitatul său natural este reprezentat de țările din America de Sud, putând fi întâlnit în Argentina, Bolivia, Brazilia, Peru și Uruguay.

Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (35) Zorrilho

Caracteristicile sale:

  • Are o dungă albă largă din vârful capului până la coadă.
  • Măsoară aproximativ între 44,4 și 93,4 centimetri
  • Greutatea sa variază între 1,13 și 4,5 kg.
Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6215

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.