Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (2024)

Există animale de toate tipurile, formele, care trăiesc în diverse habitate și de cele mai variate culori, dar tu cunoști vreun animal cu litera W? Dacă da, felicitări! Această literă are doar specii cu nume exotice și, de cele mai multe ori, necunoscute publicului larg.

În acest articol vei avea ocazia să cunoști câteva animale uimitoare care au ca inițială această literă! Sunt sigură că pe unele dintre cele prezentate aici nu le cunoști. Va fi o surpriză plăcută! Sper că va fi o experiență bună de învățare pentru tine! Ce-ar fi să continuăm să citim acest articol?

Animale care încep cu W: Nume și caracteristici

Welsh Terrier

Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (1)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (2)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (3)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (4)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (5)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (6)

Primul animal de pe listă este Welsh Terrier. Este o rasă de câine foarte drăguță! Probabil că l-ați văzut prin preajmă. Această rasă există încă din secolul al XVIII-lea - mai exact, primele sale rapoarte datează din 1760.

Prima sa apariție a avut loc în Țara Galilor, în nord. De atunci, specia a început să devină foarte populară în întreaga Europă. Abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, Welsh Terrier a apărut în America, în SUA.

Este o rasă care a căzut în grațiile oamenilor, iar de-a lungul secolului XX s-a numărat printre cele mai populare rase de câini. Toate acestea s-au întâmplat datorită frumuseții sale -un factor incontestabil pentru popularitatea unui animal domestic- la care se adaugă dimensiunile mici, ușurința de adaptare și îngrijirea de bază.

Este inteligent, foarte activ și își poate petrece întreaga zi făcând activitățile sale preferate, cum ar fi alergatul, înotul și urmărirea obiectelor.

Greutatea sa nu depășește 10 kg, iar lungimea abia atinge 80 cm. Partea sa negativă este fragilitatea imunologică, fiind o specie care contractează foarte ușor alergii. De asem*nea, are un păr care necesită multă îngrijire.

Wallaby sau Wallabee

Acesta nu este un animal, ci o specie de marsupială. Sunt verișori direcți ai cangurilor - nu e de mirare că sunt cunoscuți popular sub numele de "mini-cangurii". Ca și rudele lor mai cunoscute, sunt originari din Australia și majoritatea exemplarelor vii se găsesc în această țară. Există câțiva membri ai wallabees pe unele insule din Oceanul Pacific.

Mărimea lor este impresionantă: pot ajunge până la 1,8 metri lungime. Cu toate acestea, cei care cred că aceasta este dimensiunea lor abdominală se înșeală. Coada lor poate ocupa până la jumătate din această dimensiune. Înălțimea lor este de până la 70 de centimetri, nu mai mult de atât.

Vezi si: Podele în dormitor: gresie porțelanată, ceramică, laminat, vinil și multe altele!

Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (7)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (8)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (9)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (10)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (11)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (12)

Greutatea lor este în mod normal de 2 kilograme - când sunt tineri - și au tendința de a-și crește masa corporală până la 25 de kilograme. Sunt ierbivore. Se hrănesc exclusiv cu ceea ce le oferă natura și este practic imposibil să ai unul dintre aceștia ca animal de companie.

Cele mai frecvente amenințări cu care se confruntă sunt câinii și pisicile sălbatice. Unele vulpi se pot confrunta și cu ele, însă acest lucru nu este atât de frecvent.

Pe lângă aceste animale sălbatice, omul oferă un pericol în plus, deoarece este foarte frecvent să găsim wallabees morți, victime ale călcării de mașini pe șosele. Acest lucru se întâmplă atât de frecvent în Australia, încât în câțiva ani aceste animale ar putea intra pe lista posibilelor specii dispărute. report this ad

Welsh Corgi

Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (13)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (14)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (15)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (16)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (17)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (18)

Aceasta este o altă rasă de animale care își are originea în Țara Galilor. A fost crescută pentru prima dată în anul 920, pentru a fi folosită exclusiv pe pășunile de pe dealuri. Această rasă este atât de inteligentă încât mușcăturile sale ușoare de călcâiele vitelor le conduc înapoi la grajd.

Odată cu trecerea timpului, a început să fie o rasă domestică. Treptat, a fost introdus în case și nu s-a mai oprit niciodată. Astăzi, este mult mai frecvent să vezi un Corgi în interiorul casei decât pe pășuni.

Fiind o rasă care are un istoric de păstorit, are nevoie de plimbări regulate. Lăsarea în casă este dăunătoare pentru această rasă. În plus, această rasă este energică. Are nevoie de activități pentru a scăpa de stres. Recomandat este să aveți cel puțin 1 oră de joacă cu Corgi pe zi.

Este o rasă foarte docilă. Nu este străină în casă, dimpotrivă! Va sări în poala primei persoane care apare. Culoarea sa este albă, cu un al doilea ton. Această culoare poate fi bej (cea mai frecventă), gri deschis, maro sau negru. Aspectul său este foarte asemănător cu cel al unei vulpi.

Are o lungime de aproximativ 30 de centimetri, o înălțime de cel mult 20 de centimetri și o greutate cuprinsă între 12 și 15 kilograme.

Wombat

Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (19)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (20)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (21)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (22)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (23)Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (24)

Numele său cel mai comun este wombat, dar este adesea scris ca wombat - chiar și în portugheză.

Este un marsupial australian (al doilea de pe listă). Are o lungime de aproximativ 1 metru, iar coada este groasă și scurtă. Cel mai frecvent loc unde îl veți găsi este într-o zonă de pădure. Un alt loc obișnuit - și unul în care îi place să se plimbe - este pe un munte stâncos.

Vezi si: Animale care încep cu litera Z: Nume și caracteristici

Este asemănător cu un rozător și, ca majoritatea rozătoarelor, adoră să sape tuneluri. Dinții săi incisivi îi permit să facă acest lucru foarte ușor. Un fapt curios este că punga în care femela își poartă puiul se află pe spate, astfel încât șansele ca puiul să cadă atunci când mama sapă sunt minime.

Este foarte neobișnuit să întâlnești vreo specie în timpul zilei. Au obiceiuri nocturne, cu excepția vremii înnorate. Wombat-ul nu este un animal care să se adapteze ușor la lumina soarelui, din acest motiv, preferă să își culeagă masa vegetariană la lumina lunii.

Există trei specii ale acestui animal, niciuna dintre ele nu depășește 1 metru, iar greutatea lor este cuprinsă între 20 și 35 de kilograme.

Au fost raportate cazuri în care oamenii au fost atacați de wombats. Rănile au fost cauzate de mușcături și zgârieturi ale animalului, dar nimic mai grav de atât.

Ce părere aveți despre aceste animale? Sunt unele pe listă despre care nu știați? Sunt unele despre care știați deja? Scrieți-ne în comentarii!

Animale care încep cu litera W: Nume și caracteristici (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 6227

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.