Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (2024)

În lista animalelor ale căror nume încep cu litera I, găsim unele animale destul de populare și cunoscute, altele sunt mai puțin cunoscute, pentru că li se dau nume foarte specifice sau pentru că sunt denumiri regionale. Să trecem la câteva dintre ele:

Iguana (Iguana)

Există mai multe șopârle diferite care fac parte din genul "Iguane". Când majoritatea oamenilor se gândesc la o iguană, își imaginează iguana verde, care este una dintre cele mai cunoscute specii din genul iguana . Celelalte specii din acest gen sunt iguana antillană, care sunt destul de asemănătoare cu iguana verde.

Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (1)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (2)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (3)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (4)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (5)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (6)

Impala (Aepyceros melampus)

Impalasul este dimorfic sexual. La această specie, doar masculii au coarne în formă de S, cu o lungime cuprinsă între 45 și 91,7 cm. Aceste coarne sunt puternic striate, subțiri, iar vârfurile sunt foarte depărtate. Impalasul are, de asem*nea, glande odorante pe picioarele posterioare, sub pete de păr negru, precum și glande sebacee pe frunte.

Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (7) Aepyceros melampus

Itapema (Elanoides Forficatus)

Itapema, cunoscut și sub numele de șoimul foarfecă, are ca cea mai remarcabilă caracteristică coada bifurcată asemănătoare cu cea a rândunicii, care deosebește această specie de șoim de rudele sale. Structura cozii îi permite acestui șoim să zboare bine la viteze mici. Aripile sunt lungi și subțiri, permițând și zborul cu viteză mare. Adulții au aripile negre cu partea inferioară albă, capeteleCoada și partea superioară a corpului sunt de un negru iridescent cu benzi de verde, violet și bronz.

Juvenilii au un aspect asemănător cu cel al adulților, dar cu capul și partea inferioară ușor dungată, precum și coada mai scurtă, cu vârful alb. Șoimii foarfecă au o lungime a corpului cuprinsă între 49 și 65 cm, iar anvergura aripilor este cuprinsă între 114 și 127 cm. Greutatea medie a masculilor este de 441 g., iar greutatea medie a femelelor este de 423 g., deși femelele pot avea dimensiuni ușor mai mari.

Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (8)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (9)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (10)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (11)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (12)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (13)

Yak (Bos Mutus)

Yakul sălbatic (Bos grunniens sau Bos mutus) este o specie mare de ungulat erbivor care locuiește în zonele îndepărtate din tundrele alpine de la altitudini, pajiștile și deșerturile reci ale platoului tibetan.Blana lor densă, de culoare maro închis, le permite să se adapteze la condițiile climatice dure.

Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (14) Bos Mutus

Ibex (Capra Ibex)

Ibexul alpin are dimorfism sexual. Masculii au o înălțime a umerilor cuprinsă între 65 și 105 cm și cântăresc între 80 și 100 kg. Înălțimea umerilor la femele este de 65-70 cm, iar greutatea variază între 30 și 50 kg. Un ibex are o lungime de aproximativ 1,3-1,4 m și o lungime a cozii de 120-150 cm. Blana este uniformă, de la maro la gri, cu barbă groasă. Partea inferioară a ibexuluiAlpina sudică este mai ușoară decât ibexul din Alpina nordică.

Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (15)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (16)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (17)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (18)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (19)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (20)

Iguanara (Procyon Cancrivorus)

Cunoscută și sub numele de mână blănoasă, blana de pe gât a acestui raton mâncător de crabi este înclinată în față spre cap. Aceste animale par mai subțiri decât rudele lor din cauza lipsei de subpelerina, o adaptare la climatele mai calde pe care le ocupă. Masca neagră a iguanarei dispare în spatele ochilor, spre deosebire de specia nordică, care are o mască ce se extindeaproape până la urechi.

Vezi si: Spider Ranguri inferioare și familii

Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (21) Procyon Cancrivorus

Indicator (Indicatoridae)

Cei mai mari meliferi sunt păsările din familia Indicatoridae și au în general o lungime a corpului de aproximativ 20 de centimetri. Masculii au în medie 48,9 grame, iar femelele 46,8 grame. Masculii adulți au ciocurile rozalii, gâtul negru, o calotă rufoasă de culoare gri deschis și pieptul aproape alb. Masculii au o scurtă porțiune de pene aurii care mărginesc clapele aripilor, care sunt ușor devizibile în timpul zborului.

Femelele sunt uniform gri-maroniu și albe, asemănătoare cu masculii, dar sunt mai brune și fără pete pe gât și obraji. Tinerii sunt remarcabil de diferiți de ambii părinți, cu un penaj distinct galben-auriu și brun-oliv.

Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (22)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (23)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (24)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (25)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (26)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (27)

Indri (Indri indri)

Indri indri este considerată cea mai mare dintre speciile de lemurieni supraviețuitori. Indivizii cântăresc între 7 și 10 kg. la maturitate deplină. Lungimea capului și a corpului este de 60 până la 90 cm. Coada este vestigială și are o lungime de numai 5-6 cm. Indri indri are urechi proeminente împodobite, un bot lung, picioare lungi și subțiri, brațe scurte și blană mătăsoasă. Indivizii sunt colorațimodele de blană variabile de gri, maro, negru și alb întâlnite la această specie.

Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (28) Indri Indri Indri

Urechile sunt întotdeauna negre, iar fața, urechile, umerii, spatele și brațele sunt de obicei negre, dar pot avea culori diferite. Pete albicioase pot apărea pe coroană, pe gât sau pe flancuri, dar și pe spate și pe suprafețele exterioare ale brațelor și picioarelor. Indivizii de la capătul nordic al arealului lor tind să fie mai întunecați, în timp ce cei de la capătul sudic tind să fie mai clari. report thisad

Inhacous (Kobus Ellipsiprymnus)

Inhacoso are corpul și gâtul lungi și picioarele scurte. Părul este aspru și are o coamă pe gât. Lungimea capului și a corpului variază de la 177 la 235 cm, iar înălțimea umerilor de la 120 la 136 cm. Numai masculul Inhacoso are coarne, care sunt curbate în față și variază în lungime de la 55 la 99 cm. Lungimea coarnelor este determinată de vârsta Inhacoso-ului. Culoarea corpuluivariază de la gri la maro-roșcat și se închide la culoare odată cu vârsta. Picioarele inferioare sunt negre, cu inele albe deasupra copitelor.

Vezi si: Cât costă o șopârlă de companie?

Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (29)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (30)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (31)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (32)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (33)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (34)

Inhala (Tragelaphus Angasii)

În comparație cu alte antilope, Inhalas este o specie de talie medie, cu o diferență de mărime marcantă între sexe. Masculii cântăresc între 98 și 125 kg și măsoară peste un metru înălțime la umăr, în timp ce femelele cântăresc între 55 și 68 kg și au o înălțime de puțin sub un metru. Masculii au coarne, care pot avea până la 80 cm lungime și care se încolăcesc în spirală, curbându-se la prima întoarcere.Femelele și puii sunt de obicei de culoare roșie ruginie, dar masculii adulți devin gri ardezie.

Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (35) Tragelaphus Angasii

Atât masculii, cât și femelele au o creastă dorsală de păr lung care se întinde de la ceafă până la baza cozii, iar masculii au, de asem*nea, o franjură de păr lung de-a lungul liniei mediane a pieptului și a abdomenului. Inhalas are câteva dungi și pete albe verticale, al căror model variază.

Tinamou (Tinamidae)

Tinambu este o pasăre de formă compactă, cu gât subțire, cap mic și cioc scurt și subțire, ușor curbat în jos. Aripile sunt scurte și capacitatea de zbor este redusă. Picioarele sunt puternice; există trei degete anterioare bine dezvoltate, iar degetul posterior este în poziție înaltă și retras sau absent. Coada este foarte scurtă și, la unele specii, este ascunsă sub coada de coadă;acest penaj abundent al crupelor conferă corpului o formă rotunjită.

Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (36)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (37)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (38)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (39)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (40)Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (41)

Animale care încep cu litera I: nume și caracteristici (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6233

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.